Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en Breng op smaak
met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout,
versgemalen peper en wat nootmuskaat.
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in
ruim water met zout (= blancheren).
Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven
(± 200°C) en laat het gerecht in ± 45 minuten gaar
worden en lichtbruin kleuren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |